BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány kitart a hazai termőföld magyar tulajdona mellett

A kormány elkötelezett abban, hogy a magyar termőföld magyar kézben maradjon – hangoztatta Lázár János csütörtökön Budapesten, az Európai Unió Bíróságának zsebszerződésekre vonatkozó döntésére reagálva.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a bíróság döntését betartják, ugyanakkor a kormányfő arra utasította a földművelési minisztert, hogy

minden jogalkotási eszközzel akadályozza meg, hogy külföldi magánszemélyek vagy külföldi vállalatok haszonélvezeti jog, illetve zsebszerződés révén magyar termőföldhöz jussanak.

Szemben Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2018. március 8-án. Mellette Kovács Zoltán kormányszóvivő.
Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Lázár János rámutatott, hogy 2010-ben 600 ezer hektár volt veszélyben, az azóta meghozott törvények ezek magyar tulajdonát nyolc éven át meg tudták védeni.

A tárcavezető megjegyezte azt is, hogy a magyar rendelkezéseket vitató külföldi érintettek döntően kártalanítást kérnek, nem fenyeget a korábbi tulajdoni viszonyok visszaállása.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.