BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyedével emelkedett a tojás ára

Idén januárjában a mezőgazdasági termelői árak 2,1 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 2,6, illetve az élő állatok és állati termékek árának 1,4 százalékos növekedéséből tevődik össze – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A gabonafélék ára 11 százalékkal emelkedett, a zöldségfélék ára 16, a burgonyáé 15 százalékkal volt alacsonyabb idén januárjában 2017 januárjához képest – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adatok szerint az élő állatok termelőiár-szintje 2,2 százalékkal mérséklődött, az állati termékeké 8,9 százalékkal nőtt.

A gabonafélék ára 11 százalékkal emelkedett
Forrás: MW

A vágósertés ára 11 százalékkal visszaesett, felvásárlási ára (342 forint/kilogramm) a 2017. júliusi csúcs óta (442 forint/kilogramm) folyamatosan csökken. A tej ára 5,8 százalékkal nőtt, de az előző év decemberéhez viszonyítva 7 százalékkal csökkent, felvásárlási ára 100 forint volt literenként. A tojás ára negyedével emelkedett – emeli ki a KSH.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.