BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb olajra lesz igény az OPEC szerint

A szervezeten kívüli olajtermelők növekvő termelésére hivatkozva az OPEC csökkentette hétfőn saját jövő évi exportja iránti globális keresletre vonatkozó előrejelzését.

Havi rendszeres jelentésében a kőolaj-exportáló országok szervezete jelezte, hogy 2019-ben napi 32,05 millió hordós keresletre számít a kartell tagjai által termelt olaj iránt.

Előrejelzését ezzel napi 130 ezer hordóval csökkentette az előző havihoz képest.

Fotó: AFP/ Paul J. Richards

Az OPEC júliusban napi 32,32 millió hordó olajat termelt, napi 320 ezer hordóval többet a júniusinál. Annak ellenére is, hogy a szervezet legnagyobb termelője, Szaúd-Arábia a túlkínálat elkerülése végett csökkentette saját termelését.

Szaúd-Arábia pedig annak dacára csökkentette termelését, hogy június végén az OPEC a kartellen kívüli szövetségeseivel nagyjából napi egymillió hordós emelésről állapodott meg júliustól az olajár túlzott emelkedésének az elkerülése végett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.