BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Majdnem meghalt csütörtökön egy Oscar-díjas filmrendező

Nyolcvanöt éves korában Párizsban meghalt Costa Gavras görög származású francia filmrendező – jelent meg a hírekben csütörtök délután, ám később kiderült az információ hamis volt, az alkotó él és virul.

Nyolcvanöt éves korában Párizsban meghalt Costa Gavras görög származású francia filmrendező – futott végig a világsajtón a hír, amelyet a görög kulturális miniszter Twitter-üzenetben jelentette be. Az Oscar-díjas rendező haláláról később kiderült, hogy az információ hamis volt, a görög kulturális tárca ugyanis közölte, hogy hamis Twitter-oldalról tették közzé a tárcavezető nevében a rendező halálhírét.

Costa Gavras görög származású francia filmrendező
Fotó: AFP/Joel Saget

Costa Gavras rendező neve többek között onnan lehet ismert, hogy

a Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című filmje 1969-ben megkapta a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat, Cannes-ban pedig elnyerte a zsűri díját.

Az AP News szerint egyébként a rendező olyannyira életben van, hogy a görög állami televízió egyik műsorában is szerepelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.