BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több gázt szállít az osztrákoknak a Gazprom

A meglévő gázszállítási szerződés teljes időtartamára évi egymilliárd köbméterrel, 20 százalékkal emelik meg a mennyiséget.

Növeli gázszállításait Ausztriába a Gazprom, az osztrák állami OMV olajtársaság és az orosz cég megállapodása szerint a meglévő gázszállítási szerződés teljes időtartamára évi egymilliárd köbméterrel, 20 százalékkal emelik meg a mennyiséget.

A szerződést az OMV vezérigazgatója Rainer Seele és a Gazprom vezérigazgatója Alekszej Miller hétfőn írta alá Szentpéterváron.

Fotó: AFP / Sefa Karacan / Anadolu Agency

Az OMV és a Gazprom júniusban állapodott meg az évi ötmilliárd köbméteres gázszállítási szerződés meghosszabbításáról 2028-tól 2040-ig. A mostani szerződésmódosítással a tételt évi hatmilliárdra emelték – tájékoztatta az OMV szóvivője az APA hírügynökséget.

Az év első tíz hónapjában az alsó-ausztriai Baumgarten gázelosztó központba érkező orosz gázszállítások egyharmaddal, 8,8 milliárd köbméterre emelkedtek. A baumgarteni gázelosztó központ több országba is szállít gázt. Ausztria éves gázigénye mintegy 8 milliárd köbméter. A baumgarteni elosztó központba több forrásból is érkezik földgáz, Oroszország mellett például Norvégiából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.