BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaesett a Gazprom gázexportja

Csökkent a Gazprom gázexportból származó bevétele.

A Gazprom orosz gázipari cég 20,1 milliárd dollár értékben exportált földgázt az idei első öt hónapban, ami 0,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Az orosz vámhatóság hétfőn azt közölte továbbá, hogy a május végével záródott idei első öt hónapban a Gazprom 93,4 milliárd köbméter földgázt adott el külföldön, ami 4,7 százalékkal marad el a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Májusban a Gazprom éves összevetésben 2,8 százalékkal kevesebb, 15,7 milliárd köbméter földgázt exportált, a bevétele 8,9 százalékkal, 2,8 milliárd dollárra csökkent.

Fotó: Nina Zotina / Sputnik / AFP

A Gazprom tavaly 497,6 milliárd köbméter földgázt termelt.

Az idei évre 495,1 milliárd köbméterrel számol, de várhatóan feljavítja ezt a számot a becsültnél jobb fél éves adatok alapján.

A Gazprom kimutatása szerint az idei első hat hónapban a gáztermelése 352,6 milliárd köbmétert tett ki, ami 7,6 milliárd köbméterrel több az időarányos terveknél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.