BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem szomorkodhatnak az oroszok az olajexport adatai miatt

Nőtt az orosz olajexport az idei első kilenc hónapban az ország statisztikai hivatal szerint.

Oroszország olajexportja és olajtermelése is nőtt az idei első kilenc hónapban éves összevetésben. Az orosz statisztikai hivatal hétfőn azt közölte, hogy az első kilenc hónapban az olajkivitel 3,3 százalékkal, 197,6 millió tonnára bővült.

Szeptemberben az olajkivitel éves összevetésben 2 százalékkal, 22,2 millió tonnára emelkedett.

Az év első kilenc hónapjában az orosz olajtermelés éves összevetésben 1,7 százalékkal, 419,7 millió tonnára nőtt.

A januártól szeptember végéig tartó időszakban a teljes orosz exportban az olajkivitel súlya 29,2 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 29 százalékról.

Fotó: Ian Forsyth/Getty Images

A statisztikai hivatal számításai szerint szeptemberben az orosz olajtermelés napi átlagban 11 ezer 241 hordó volt, augusztusban 11 ezer 271 hordó, júliusban napi 11 ezer 121 hordó, júniusban pedig napi 11 ezer 130 hordó.

Oroszország tavaly 260,2 millió tonna kőolajat exportált, ami 2,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, termelése 1,7 százalékkal, 555,6 millió tonnára nőtt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.