BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ráharapott a piac a pilotprogramra

Rendkívül keresett a 2021–2027-es uniós ciklus előfutárának tekinthető pilotprogram, amely a feldolgozóipari kkv-k gépbeszerzéseit hivatott támogatni.

Bár már most két és félszeres a túljelentkezés a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pilotpályázatán, továbbra sem zárják le a kiírást, amelyre

a november 21-i rajt után a jelek szerint az eredeti határidőig, február 13-ig is lehet még jelentkezni.

A konstrukció lényege az, hogy a vállalkozások által felvett kölcsön időközben akár teljes egészében támogatássá válhat, ha az adott cég gazdálkodási mutatói kedvezően alakulnak.

Kedvező piaci fogadtatás esetén pedig ez a típusú pályázat a 2021–2027-es uniós ciklusban nagyobb teret is kaphat.

A mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása című felhíváson (Ginop-1.2.10) 2 milliárd forint a rendelkezésre álló keret, a kiíró pedig előzetesen legalább 50, legfeljebb 400 támogatási kérelemre számított.

Ehhez képest a beadványok számlálója csak 151-nél jár, az együttesen igényelt összeg viszont már 4,99 milliárd forint. Vagyis a 40 millió forintos támogatási plafonértékkel szemben 33 milliós átlag rajzolódik ki.

A pályázaton olyan mikro-, kis- és középvállalkozások indulhatnak el, amelyek akkreditált klasztertagsággal rendelkeznek, vagy a TEÁOR-szám szerinti főtevékenységük számítógép, elektronikai, optikai termék, villamos berendezés, gép, gépi berendezés vagy orvosi eszköz gyártása (TEÁOR 26, 27, 28, 3250).

További részletek a Világgazdaság pénteki számában

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.