BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorsabban utalja vissza az áfát a NAV

A megbízható kkv-k akár 20 nap alatt is visszakaphatják a visszaigényelt összeget, a kockázatos adózókra viszont nem vonatkozik a gyorsítás.

Gyorsabban utalja ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a kis- és középvállalkozásoknak a visszaigényelt áfát, így az eddigi 75 nap helyett 30 nap alatt is megkaphatják azt – közölte Kis Péter András, a hivatal szóvivője kedden az M1-en.

A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a megbízható kkv-k akár 20 nap alatt is visszakaphatják a pénzt, a kockázatos adózókra viszont nem vonatkozik a gyorsítás, nekik továbbra is 75 napos határidővel kell számolniuk.

A gyorsítás a kkv-k likviditását segíti a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben

– tette hozzá.

Fotó: Shutterstock

A hivatal a jogosulatlan visszaigénylések kiszűrésére jelentős munkaerő-átcsoportosítás mellett differenciáltabb, több kockázati paramétert tartalmazó kockázatelemző rendszert alakított ki.

A szóvivő beszélt arról is, hogy a NAV videókkal segíti az szja-tervezet elfogadását, kiegészítését, valamint az adó 1+1 százalékának felajánlását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.