BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gigantikus IPO-ra készül az Ant Group

Bennfentesek októberi startról és 20 milliárd dollár feletti tőkebevonásról beszéltek,

Az Alibaba fintech és mobilfizetési leányvállalata, az Ant Group egyidejűleg vezeti be részvényeit a hongkongi tőzsdére és a technológiai cégek kínai fellegvárának tekinthető sanghaji Star Marketre.

A világ legértékesebb unikornisának, azaz egymilliárd dollárnál többet érő tőzsdén kívüli feltörekvő vállalatának számító Ant elsődleges részvénykibocsátásának (IPO) volumenéről és időzítéséről nem közöltek részleteket a most beadott hivatalos iratokban.

Fotó: Da qing / Imaginechina / AFP

Bennfentesek októberi startról és 20 milliárd dollár feletti tőkebevonásról beszéltek, ennek alapján 200 milliárdot meghaladó lenne a cég értéke. Ha élénk keresletet tapasztalnak, felvihetik akár 30 milliárd dollárig is az IPO értékét. Az Ant kelendő portéka lehet, a cég első féléves 10,5 milliárd dolláros bevételéből 3,16 milliárd volt a profit. | K. B.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.