Idén 156 ezer tonna kukoricát állított elő itthon a Bonduelle, a szezon legforgalmasabb napján akár 5 millió kukoricakonzerv is elkészült a vállalat 3 üzemében.
A felhasznált alapanyagot közel tízezer hektár területen termesztették. A vállalat közleménye szerint összesen 300 millió konzervet állítottak elő az ideji év során eddig.
Ez azt jelenti, hogy a csoport által termelt kukorica 36 százaléka Magyarországon készül.
A tekintélyes mennyiségű kukoricából Magyarországon kívül Európa több mint 20 országának lakosai fogyasztanak; a teljes termelés körülbelül 95 százaléka az országhatárokon túl kerül a boltokba, a hazai piacra pedig 5 százalék kerül.
A világ legnagyobb volumenben termelt növényét a Bonduelle összesen 14 500 hektáron termeszti 120 gazda segítségével, akik GMO-mentes magból növesztik a növényvédőszermaradvány-mentes kukorica csöveket.
A betakarítást szintén ők végzik, a Bonduelle pedig a gazdák munkájával összehangoltan érkezik a földekre a kamionokkal, hogy mihamarabb eljuttassa a kukoricát az üzembe. A békéscsabai gyárba egy szezon alatt körülbelül 50 kamion érkezik naponta, amely a teljes szezont tekintve összesen 3 500 szállítmányt jelent.
Egy kamion hozzávetőlegesen 65 000 cső kukoricát szállít, amelyek a betakarítástól számított mindössze fél napon belül a lezárt konzervbe kerülnek.
A termőföldek az ország több részén oszlanak el, amelyek a gyárakhoz minél közelebb találhatók a lehető legrövidebb szállítási idő biztosítása érdekében.
A vállalat nem csupán a termékek kiemelkedő minőségére, de a környezet megóvására is nagy hangsúlyt helyez. Minden konzervdoboz 100 százalékban újrahasznosítható, tehát a szelektív hulladékgyűjtőbe dobva újra konzerv válhat belőle, 2025-re azonban az összes vállalat által gyártott termék fenntartható köntöst kap.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.