BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy négyéves kisfiút nem engedtek elutazni a Ryanair gépével

A repülőtér beleegyezett abba, hogy kártalanítja a családot.

Egy 4 éves fiúval közölte a repülőtéri személyzet, hogy nem tud a Ryanairrel a családjával elutazni, és meglátogatni a nagymamáját Spanyolországban, mert a jegye nem volt felnőtt személyhez kötve – írta meg a Mirror

A fiúnak Liverpoolból Alicantéba kellett volna repülnie nagybátyja családjával, ám a John Lennon repülőtéren közölték vele, hogy a nem tud elrepülni a családdal. A négyéves fiú nagybátyja Ormskirkből július 28-án repült volna Alicantéba a feleségével és lányával, amikor a férfi bátyja úgy döntött, hogy magukkal vihetik a fiút. 

Miután 400 fontért (több mint 192 ezer forintot) vásároltak egy plusz jegyet a gyereknek, a család elmondása szerint azt mondták nekik, hogy a jegyet később összekapcsolják a többiek foglalásával.

A férfi elmondta, hogy 

másfél hetet töltött azzal, hogy kapcsolatba lépjen a Ryanairrel, hogy összekössék a foglalásokat, mielőtt a család elutazna. Hozzátette, a cég azt közölte, hogy felnőttként kell lefoglalnunk a fiú jegyét, majd vissza kell hívniuk a céget, hogy összekapcsolhassák és módosíthassák a foglalást.

Passengers stand near the Ryanair check-in counters during a strike at Adolfo Suarez Madrid Barajas airport Madrid on June 24, 2022. - A strike by staff members at Ryanair and Brussels Airlines over pay and working conditions forced the cancelation of dozens of flights in Europe at the start of the peak summer travel season. In Spain, where Ryanair employs 1,900 people, no flights were cancelled except those heading to Belgium. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Fotó: Oscar Del Pozo / AFP

Szerencsére a bátyám vitt ki minket a reptérre, és nem jutott túl messzire, amikor visszaült az autójába. Mert egyébként egyikünk sem tudott volna elrepülni

– mondta el a férfi.

A Ryanair szóvivője elmondta, hogy mivel nem lehet 16 év alatti gyermeket hozzáadni egy meglévő repülőjegy-foglaláshoz, a gyermeket egy új külön foglalásként regisztráltak, amelyet az utazás előtt össze kellett volna kapcsolni egy felnőtt foglalásához. A liverpooli repülőtér nem tudta összekapcsolni a foglalást, és tévesen megtagadta a fiú repülését.

A repülőtér közölte, hogy kártalanítja az utast, és az ügyfélszolgálati csapatuk közvetlenül kapcsolatba lép majd a családdal, hogy segítsenek az érintetteknek.

Minden, amit az európai reptéri káoszról tudni kell

Több ezer munkavállaló hiányzik a szektorból, a légitársaságok most béremeléssel és tömeges munkaerő-felvétellel próbálják orvosolni a fennakadásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.