BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar tulajdonba kerül az Edenred leányvállalata

A cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal is foglalkozó cég új neve Rewin lesz.

Magyar tulajdonba kerül, és Rewin néven működik tovább az Edenred Magyarország, a hazai, széles körben elkölthető juttatási piac legnagyobb szereplője. A társaság vezetői tisztségének várományosa Gyenes András résztulajdonos, aki az Unilever regionális vezérigazgatója, valamint a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese volt korábban. Az új márka a cég jelenlegi teljes szakértőgárdájával, illetve megszokott szervezeti rendjében működik tovább – derül ki a cég közleményéből. 

Edenred Magyarország
Rendszeres és eseti béren felüli juttatások Mastercard kártya- és utalványalapú megoldásban - Edenred Magyarország Kft.
Fotó: Edenred Magyarország / Facebook

Hamarosan Rewin néven lesznek elérhetők azok a munkáltatói és B2B juttatások, amelyeket jelenleg az Edenred Magyarország kínál a munkáltatóknak, közvetetten a munkavállalóknak, illetve egyéb üzleti partnereinek. A névváltás egy akvizíciós folyamat lezárását követően valósul meg, amelynek eredményeképp legkésőbb 2023 végéig hazai tulajdonba kerül az Edenred magyar leányvállalata. Az új tulajdonosok között egy családi vagyonkezelő, a ZMH csoport mellett feltűnik Gyenes András, aki az FMCG (gyorsan forgó fogyasztási cikkek), valamint a kereskedelmi, szolgáltató és távközlési szektorból ismert, nemzetközi hírű felső vezető, az Unilever korábbi regionális vezérigazgatója és a Magyar Telekom egykori vezérigazgató-helyettese, a Rewin ügyvezetői tisztségének várományosa.

Az Edenred elfogadta befektetői csoportunk ajánlatát. Az átvétellel az új tulajdonosok egyrészről biztosítják a hazai piacon 30 éve jelen lévő vállalat folytonos működését.

„Másfelől elkötelezettek a termékkínálat további fejlesztése, így például az innovatív digitális fizetési megoldások bevezetése mellett” – mondta a változás kapcsán Gyenes András, aki az utóbbi években a hazai startup világában tevékenykedett mentorként és befektetőként.

A juttatások piaca, követve a munkaadók és a munkavállalók igényeit, világszinten növekszik. A népszerűség egyik legfőbb oka, hogy a hagyományos papíralapú utalványok mellett a korszerű, biztonságos, kényelmes és gyors digitális fizetési megoldások a munkáltatói és B2B juttatások piacán is egyre nagyobb teret nyernek. Az új tulajdonosok egyik legfőbb célja, hogy ez a növekvő piaci kínálat a magyar cégek számára a jövőben is rendelkezésre álljon. Éppen ezért a márka- és névváltást követően a Rewin megkezdi új, saját digitálistermék-fejlesztését, illetve annak piaci bevezetését.

A tranzakció lezárása az ilyen folyamatokban szokásos szerződéses és adminisztratív jellegű feltételek teljesülését követően, legkésőbb 2023 végére várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.