BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kigyulladt oldószer okozott balesetet az Egis gyógyszergyárában

Két sérültje van a gyógyszergyárban történt tűzesetnek. Az Egis szerint a dolgozók biztonságát nem fenyegeti veszély.

Oldószer gyulladt meg hétfőn reggel az Egis Gyógyszergyár Zrt. Keresztúri úti telephelyén, a tűzeset következtében két ember megsérült – tájékozatott hétfőn kora délután a gyógyszergyár. Közleményükben azt írták, hogy a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer gyulladt meg, aminek következtében ketten megsérültek. A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, veszélyes anyag nem került a környezetbe.

2,Firefighters,Spraying,High,Pressure,Water,To,Fire,With,Copy
Egis
Sikerült megfékezni a tüzet az Egis gyáránál / Fotó: Shutterstock (képünk illusztráció)

A helyszínre a vállalat létesítményi tűzoltói és más mentőegységek is érkeztek. A vállalat hozzátette, hogy a baleset körülményeit szakembereik a hatóságokkal együtt jelenleg is vizsgálják, az érintett személyek orvosi ellátása még tart.

A telephely környékén lakók és a gyár dolgozóinak biztonságát a baleset nem veszélyezteti.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt a tájékoztatást adta, hogy a mobil laborjuk méréseket végzett a helyszínen, és megállapították, hogy az üzemi területen kívül nincs veszélyes vegyi anyag a levegőben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.