BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elon Musk uniformizálja az X-et

Az X közösségi médiumon sokan visszaéltek a szövegkiemelési lehetőséggel a figyelemfelkeltésre. Ezt elégelte meg a tulajdonos Elon Musk, aki a jövőben sem a félkövér, sem a dőlt betűket nem engedi ki az üzenőfalra. Egy trükkel azonban előcsalhatók maradnak.

„A félkövér betűtípust túlzott használata miatt eltávolítjuk az elsődleges idővonalon való megjelenítésekből” – írta Elon Musk cégtulajdonos kedden az X közösségi oldalon. A milliárdos azt is bejelentette, hogy más szövegkiemelési lehetőségeket is eltávolít a felületről. Azért döntött a dőlt és a félkövér betűk opcióinak megszüntetéséről, mert nem tűri, hogy a felhasználók visszaélve velük próbálják megragadni a közösség figyelmét.

Elon Musk
Elon Musk szerint a szövegkiemelésekkel sokan visszaélnek az X-en / Fotó: AFP

A felhasználóknak ezentúl „a bejegyzés részleteire” kell kattintaniuk, hogy láthassák a kiemeléseket.

Musk már korábban is megpróbálta visszanyesni a visszaéléseket, és letiltani az olyan fiókokat, amelyek manipulálással értek el több felhasználót, azaz rávették őket, hogy kattintsanak a tartalmaikra, cserébe azonban alig kínáltak értéket – emlékeztetett a Sky News.

A félkövér és más szövegformázási lehetőségeket a tavaly áprilisi bevezetés óta a nagyobb figyelem felkeltésére használták a felhasználók, hogy így kereshessenek több pénzt a bejegyzéseikre kattintóktól. Musk azt nem árulta el, hogy az új szabályozást pontosan mikortól lépteti életbe.

Keveslik a cenzúrát, újra menekülnének a hirdetők a Twitterről

Megismétlődhet a reklámexodus, amely a médiaplatform megvásárlása után robbant ki. A marketingesek ugyanis ismét azzal fenyegetőznek, hogy otthagyják a Twittert, ha Elon Musk nem ellenőrzi jobban a tartalmakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.