BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsóbb lesz az eladás az eBayen

Versenyképesebbé válna az eBay a brit piacon. Az eBay UK ezentúl szinte az összes termékkategóriában elengedi az értékesítési jutalékot és egyéb díjakat a használt termékek esetében a magáneladóknak.

A magánszemélyeknek ezentúl nem kell jutalékot és egyéb díjakat fizetniük a brit eBaynek a használt termékeik értékesítése után. Az online kereskedési platform egyre nagyobb versenyre kényszerül, immár nemcsak az Amazonnal, de a Vinted is verseng ugyanazokért a piacon.

Richmond,,Virginia,,Usa,-30,May,2019:,Close,Up,Of,Ebay
Az eBay bevételről mond le a nagyobb verseny miatt / Fotó: Shutterstock
Az eBay bevételről mond le a nagyobb verseny miatt / Fotó: Shutterstock

Az eBay az Egyesült Királyságban korábban már eltörölte a jutalékot a használt ruhákra, amit most szinte az összes kategóriára kiterjesztett.

Az új politika értelmében a magáneladók nem fizetnek jutalékot vagy szabályozási díjat az eladásaik után, kivéve az autók, motorkerékpárok és más nagyméretű járművek esetében. 

Az eBay UK-en működő üzleti eladóknak azonban továbbra is fizetniük kell a díjakat.

A vállalat nagy reményeket fűz a döntéshez, mivel a ruhák kategóriájában legalább tizedével nőtt az új hirdetések száma a jutalék eltörlése utána.

Az eBay azért kényszerült erre, mert egyre nagyobb a verseny a piacon. A Vintedet már 16 millió brit használja, ahol az eladóknak semmilyen díjat nem kell fizetniük. Helyettük a vásárlók fizetnek „vásárlóvédelmi díjat”, amely tételenként a postaköltség 3-8 százaléka, plusz 30-80 cent.

EBay: rengeteg pénz lapul a brit háztartásokban felesleges tárgyakban

Az eBay UK augusztusban végzett kutatása alapján 294 millió nem használt tárgy több mint 9 milliárd font bevételt hozhat a briteknek. A háztartások fele szerint 50-300 font közötti értékben van nem használt tárgya. A kutatás szerint a háztartások 24 százaléka pedig 500 fontot meghaladó értékű tárgyakon ül.

A britek 56 százaléka pénzszerzés céljából adott már el megunt tárgyat. Az eladók 47 százaléka ezt fenntarthatóbbnak találta a kidobásnál, 55 százaléka helyet akart felszabadítani, míg 23 százaléka új terméket vásárolt a befolyt összegből.

Az eBay jelenleg a második legnagyobb online kereskedési platform az Amazon után – írja az Euronews.

Megérkezett hazánkba a régió legnagyobb online piactere

Az Allegro, a legnagyobb európai hátterű platform belépett a magyar piacra az Allegro.hu elindításával. A cég több mint százötvenmillió ajánlatot kínál a honlapján. Az online piactér emellett lehetőséget biztosít a hazai e-kereskedőknek is, hogy bővítsék online jelenlétüket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.