BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább farag a létszámon a Meta

A vállalat most az Instagramtól, a WhatsApptól és a Reality Labstól küld el embereket. Ugyanakkor a Meta szerint a leépítések csak kevés embert érintenek, inkább a feladatok átalakulásáról és a dolgozók áthelyezéséről van szó.

Az Instagramnál, a WhatsAppnál és a kiterjesztett/virtuális valósággal foglalkozó Reality Labsnál egyaránt leépítésekbe kezd a Meta. A vállalat egy szóvivője szerint néhány csapatnál történnek változások, hogy azok igazodjanak a vállalat stratégiai céljaihoz és a helyszínekkel kapcsolatos elképzelésekhez.

A logo of US company's Meta is displayed during the Vivatech technology startups and innovation fair, at the Porte de Versailles exhibition center in Paris, on May 22, 2024. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP)
A Metánál az elmúlt két évben sorozatosak az elbocsátások, a Wall Street nagy örömére / Fotó: AFP

Ez azt is jelenti, hogy bizonyos csapatokat elköltöztetik, egyes dolgozók pedig új feladatokat kapnak. Amennyiben egy feladatkör megszűnik, úgy a cég igyekszik az érintett dolgozók számára más lehetőségeket találni. Ennek megfelelően az elbocsájtottak  száma alacsony volt a Reuters összefoglalója szerint.

Az ételjegyekkel visszaélőket is kirúgják

A leépítésektől függetlenül a Meta további mintegy két tucat alkalmazottját is menesztette, akik a Los Angeles-i irodában dolgoztak, és 

a napi 25 dolláros élelmiszerkuponjukat olyan háztartási cikkekre költötték mint aknepárnák, borospoharak vagy mosószer.

Mark Zuckerberg cége mintegy 21 ezer munkahelyet szüntetett meg 2022 novembere óta, miután a cégvezető meghirdette 2023-ra a hatékonyság évét. A Wall Streetnek tetszettek a leépítések, így a Meta árfolyama idén több mint 60 százalékot emelkedett. Legutóbbi, második negyedéves beszámolójában a vállalat túlteljesítette a piaci várakozásokat és optimista előrejelzést közölt a harmadik negyedévre is, jelezve, hogy a közösségi oldalain elköltött reklámkiadások fedezik a mesterséges intelligencia fejlesztésére fordított költségeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.