BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Microsoft aggódik: nem elég népszerű a Windows 11 és közeledik a nagy átállás

A Microsoft már nagyon elengedné a Windows 10 kezét, de a felhasználók nem hagyják neki, ugyanis még mindig rengetegen használják az operációs rendszert. A Windows 10-nek egy év múlva befejeződik a támogatása, addig pedig kilencszázmillió felhasználót kellene meggyőzni a Windows 11-re váltásról.

A Microsoft egy látszólag lehetetlen versenyfutásba kezdett az idővel: 2025 októberéig 900 millió felhasználót kell meggyőznie a Windows 11-re váltásról, mivel egy év múlva meg fogják szüntetni a Windows 10 támogatását. Bár a Microsoft nem közölt hivatalos adatokat, a legfrissebb, StatCounter webes forgalomelemző által szolgáltatott adatok szerint lehet rá némi esély. 

June,23,,2021.,Barnaul,,Russia.,Windows,11,Logo,On,The, A Microsoft aggódik: nem elég népszerű a Windows 11 és közeledik a nagy átállás
A Microsoft aggódik: nem elég népszerű a Windows 11 és közeledik a nagy átállás / Fotó: Shutterstock

Az elmúlt 12 hónapban körülbelül 130 millió Windows 10-felhasználó váltott Windows 11-re. A rossz hír azonban, hogy még mindig közel 900 millió Windows 10-felhasználó tartja magát a régi rendszerhez. Bár a váltás egyre gyorsul, még mindig messze elmarad a korábbi operációsrendszer-átállások ütemétől – írja a Forbes.

Három évvel a Windows 11 megjelenése után az új operációs rendszer megítélése még mindig problémás,

és úgy tűnik, a Microsoft nem tudja ezt kezelni. Mi fog történni 12 hónap múlva, az még kérdéses. Továbbra is spekuláció tárgya, hogy a felhasználóknak meghosszabbítják-e a támogatási időszakot, vagy valamilyen megoldást kínálnak.

Emellett a héten a Microsoft elkezdte a 2024-es Windows-frissítés terjesztését, amelyet főként a mesterséges intelligencia és az új Copilot+ ural. A Windows 11 24H2 frissítés egy teljes operációs rendszer cseréje, amely új alapvető elemeket tartalmaz a mesterségesintelligencia-élmények megvalósításához és a kiváló teljesítmény biztosításához.

A mesterséges intelligencia a központi téma, és ennek egyik legfontosabb eleme a vitatott Recall funkció,

amelynek célja, hogy mindent dokumentáljon, amit a felhasználók a számítógépeiken csinálnak. Ez biztonsági és adatvédelmi aggodalmakat vetett fel, és most lehetőség van a funkció kikapcsolására vagy eltávolítására.

Az elkövetkező hónapokban folyamatos frissítések várhatók a Windows 10-ről Windows 11-re történő áttérés gyorsulásával kapcsolatban. Eközben a hardverfrissítési megoldások és a támogatási lehetőségek részletei is napvilágra kerülnek a 2025. októberi határidő közeledtével.

Üdv Windows 11, viszlát Windows 10

A nyáron történelmi pillanathoz ért a Microsoft: megkapta utolsó frissítését a Windows 10, amely túlszárnyalta a 7-es népszerűségét is, de azért nem körözte le az XP-t. A redmondi cég már elengedné a Windows 10 kezét, de a felhasználók nagy többsége a mai napig ragaszkodik hozzá, ezért az utolsó frissítés elhozta nekik is a változást a Microsoft mesterséges intelligenciájában: a Copilotból lényegében önálló alkalmazást csinálnak. Az utolsó frissítés már a nyáron megkezdődött, de változó ütemben válik elérhetővé régiónként. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.