A tálalás és az első falatokat követően a zsűri tagjai elégedettek voltak a magyar ételekkel. A gyermekmenü fogásainál külön kiemelték, hogy értékelik a kreativitást és a játékosságot, amit a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis belevitt az ételekbe. A magyar csapatnak most 15 óráig van ideje kitakarítani a konyhájukat, majd eredményhirdetés magyar idő szerint 18 órakor várható.
A magyar csapat ételei:
A magyar csapat 10 másodperccel a vége előtt fejezte be az ételek díszítését. A tányérok már a zsűri és a gyermekek előtt vannak.
Tehát a csapatoknak két ételt kell prezentálniuk, egy halételt, aminek tartalmaznia kell az ördöghalat. A második fogásnak egy három ételből álló gyermekmenünek kell lennie, tartalmaznia kell sütőtököt és tojást. Az előételnek vegánnak kell lennie.
A Bocuse d’Or lyoni döntőjén a szokott módon két ételt kell készíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást. A táltéma kötelező alapanyagi már ismertek néhány hete.
Ezek szerint a csapatoknak ördöghalból, fekete kagyló és Szent Jakab kagyló felhasználásával kell lenyűgözniük a zsűri tagjait.
A 2023-as lyoni döntő másik témája, a tányértéma formabontó és forradalmi. A csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kell készíteniük, három fogást 15 személyre. A szervezők szerint ez garantáltam sok kreatív megoldást és meglepő fordulatot hordoz magában.
A szakácsszakma Oscar-díja: minden, amit tudni érdemes a Bocuse d’Or versenyrőlJelenleg is zajlik Lyonban a Bocuse d’Or szakácsverseny, amelyen az idén is indult magyar csapat. Dalnoki Bence, Széll Tamás és Nyikos Patrik ma délelőtt, a program második versenynapján főzött. A versenyt először 1987-ben rendezték meg, azóta azonban sokat változtak a szabályok és a lebonyolítás. Cikkünkben összeszedtük, hogy mit érdemes tudni a szakácsok Oscar-díjáról. |
A három fogás mindegyikében kell szerepelnie a töknek, az előételnek vegánnak kell lenni, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepel. Alapvetően nagyon örülünk az alapanyagoknak, a sütőtök és a tojás nagyon jó, a 45 tányér elkészítése azonban tartogat kihívásokat. Jók leszünk, tudunk majd jót főzni mindezekből, csak kicsit újra kell terveznünk az egészet. De a Bocuse d’Or erről (is) szól
– tette hozzá Dalnoki Bence.
Szeretjük az ördöghalat. Fehér húsú, egyszerű, tiszta ízű, és ha nagyon jól van elkészítve, szaftosabb, mint bármelyik másik hal. A tengeri alapanyagok hátrányt jelentenek a közép-európai és előnyt az északi országok számára, hiszen a mi konyhánkra nem jellemzők, de ez nem gátolhat bennünket a céljaink elérésében
– árulta el Dalnoki Bence a Bocuse d’Or akadémia honlapján.
Az idei versenyre az eddigiekhez hasonlóan 24 ország csapata jutott ki.
Bocuse d’Or: az első akadályt leküzdötték Széll Tamásék LyonbanJó hírek érkeztek a Bocuse d’Or magyar csapatáról. Pontosan két óra múlva tálalják fel az első ételt. |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.