BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzbírsággal sújtotta a rendőrség a brit miniszterelnököt

Biztonsági öv nélkül utazott autóban, ezért pénzbüntetést szabott ki a brit miniszterelnökre a rendőrség. Rishi Sunak Észak-Angliába tartott, és az autó hátsó üléséről videót készített a közösségi médiának. A felvételen látszik, hogy a biztonsági öve nem volt bekapcsolva, a rendőrség pedig ki is küldte a büntetést.

A brit rendőrség pénzbüntetést szabott ki Rishi Sunak miniszterelnökre, mivel egy a közösségi médiára készült felvételen látszott, hogy az autó hátsó ülésén ülve nem volt bekapcsolva a biztonsági öve. A miniszterelnök éppen Észak-Angliába utazott, amikor a felvétel készült.

Rishi Sunak Departs Downing Street for PMQs in London
LONDON, UNITED KINGDOM - NOVEMBER 09: British Prime Minister Rishi Sunak departs 10 Downing Street for the House of Commons to face the Leader of the Opposition Sir Keir Starmer during the weekly Prime Minister's Questions (PMQs) in London, United Kingdom on November 09, 2022. Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency (Photo by Wiktor Szymanowicz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Ez már a második eset, hogy a rendőrség megbírságolta Sunakot. Legutóbb, még a miniszterelnöksége előtt kapott csekket a rendőrségtől, miután kiderült, hogy részt vett Boris Johnson partiján a koronavírus-járvány miatti lezárások időszakában. Az újabb bírság nem tesz jót Sunak megítélésének, aki pártjával együtt egyre inkább háttérbe szorul az ellenzéki munkáspárttal szemben. Nagy-Britaniában 2025 januárjában lesz a következő választás.

A miniszterelnök tilthatja ki III. Károly koronázásáról Harry herceget

Diplomáciai ügyeskedés felsőfokon: ki meri megmondani Harry hercegnek, hogy nem látják szívesen apja koronázási szertartásán?

A miniszterelnök teljes mértékben elfogadja, hogy hibát követett el, és bocsánatot kért. Természetesen eleget tesz a rögzített büntetésnek

– közölte a Downing Street szóvivője.

Rishi Sunak a második miniszterelnöke az országnak, akit a rendőrség bírsággal sújtott. Az első a már említett Boris Johnson volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.