BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Joe Biden, Barack Obama és Bill Gates Twitterjét is feltörhette, most kiadják a spanyolok a híres hackert

Az Amerikai Egyesült Államokban 14 vádpontot hoztak fel a hackerkörökben Plugwalk Joe néven ismert fiatallal szemben.

Spanyolország kiadja az Amerikai Egyesült Államoknak azt a fiatal brit hackert, akit több politikus és üzletember, köztük Joe Biden hivatalban lévő és Barack Obama volt amerikai elnök, valamint Bill Gates amerikai milliárdos Twitter-fiókjának feltörésével vádolnak – közölte a spanyol ügyészség hétfőn.

spy
Fotó: Shutterstock

Tájékoztatása szerint a madridi országos büntetőtörvényszék elutasította a 23 éves férfi fellebbezését, amelyet az elsőfokú bíróság február 8-i, kiadatást jóváhagyó döntése ellen nyújtott be.

A különböző hackertámadások és más internetes bűncselekmények mellett a férfit azzal is vádolják, hogy kriptovalutákat lopott, és egy hírességet is megzsarolt.

Biden, Obama és a Microsoft alapítójának Twitter-fiókját állítólag 2020 júliusában törte fel.

Az Egyesült Államokban 14 vádpontot hoztak fel a hackerkörökben Plugwalk Joe néven ismert fiatallal szemben. A spanyol bíróság döntésének indoklásában úgy fogalmazott, hogy ezek a bűncselekmények kimerítik a spanyol jogban a bizalmas információk kifürkészésének és továbbadásának, a bűnszervezeti tagság, a zsarolás, az informatikai rendszerekhez való illegális hozzáférés, a csalás és a pénzmosás fogalmát.

A gyanúsítottat már 2021-ben őrizetbe vették Spanyolországban az amerikai hatóságok kérésére. A férfi állítólag hackerek kis csoportjával dolgozott. Egyik bűntársát, aki beismerő vallomást tett, az Egyesült Államokban három év börtönre ítélték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.