BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Twitter perelné a Metát a Threads miatt

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro közölte, hogy a Meta jogtalanul másolta le a platformjukat a Threads közösségi médiaoldal létrehozásakor. Spiro szerint a Meta felvette a Twittertől távozó alkalmazottakat, s az így szerzett üzleti titkokkal alkották meg a Threadset.

A Twitter perrel fenyegeti a Metát az Instagramhoz kapcsolódó, csütörtökön debütáló új mikroblog-szolgáltatás miatt, a Twitter szerint ugyanis a Threads a Twitter jogszerűtlen lekoppintása – olvasható a Meta vezérigazgatójának címzett levélben.

Idrija,,Slovenia,-,July,4,,2023:,Idrija,,Slovenia,-,July
Idrija, Slovenia - July 4, 2023: Idrija, Slovenia - July 4, 2023: The new application by Meta Platforms is Twitter competitor called - Threads
Fotó: Adrian Tusar / Shutterstock

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro nevében Mark Zuckerberghez címzett levélben 

azzal vádolják a Metát, hogy a Twitter korábbi alkalmazottainak foglalkoztatásával a mikroblog-alkalmazás másolatát hozta létre, és jogszerűtlenül használja a Twitter üzleti titkait és eszmei tulajdonát.

Az Instagrammal összekötött, az Egyesült Államokban csütörtökre virradóan bemutatott alkalmazásra már több tízmillióan regisztráltak . Az alkalmazásra az Elon Musk által felvásárolt Twitter riválisaként tekintenek, a Threadsen ugyanis a Twitterhez hasonlóan rövid, pár soros bejegyzéseket lehet közzétenni.

Andy Stone, a Meta szóvivője csütörtöki reakciójában leszövegezte:

A Threads fejlesztői csapatában egyetlenegy ember sincs, aki korábban a Twitter alkalmazottja lett volna.

A Meta–Twitter-viadal durvább lesz, mint egy szőnyegbombázás

Bár a Twitternek több kisebb versenytársa volt eddig is, a Meta Platforms új Threads nevű alkalmazása minden eddigi kihívásnál fenyegetőbb, hiszen a Facebookot felépítő cég nagyon jól tudja, hogyan kell nagy online platformokat működtetni, és a sokáig élenjáró Twitterrel ellentétben pénzgondjai sincsenek.

Az AP amerikai hírügynökség a hír kapcsán mind a Twittert, mind a vállalat ügyvédjét megkereste, a Twittertől azonban csak a sajtómegkeresésekre automatikusan kiküldött válasz, egy kaki emoji érkezett a hírügynökséghez.

Az új app ugyan nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, de szabályozási problémák miatt az Európai Unió tagállamaiban élők egyelőre nem férnek hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.