BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kísérteties fotót közölt Halloween előtt a NASA

Rémeket láthat, aki megnézi a NASA felvételét a Jupiterről.

Alig pár nappal az angolszász rettegésünnep előtt tett közé egy olyan fotót a NASA a Jupiterről, amelyen egy kísértetfej rajzolódik ki. A hátborzongató képet az űrkutatási hivatal Juno nevű szondája készítette 54. küldetésén, szeptember 7-én.

A NASA űrszondája a fotó készítésekor 7700 kilométeres magasságban keringett a Jupiter körül, ám a felvétel igazán félelmetes jellegét Vladimir Taraszov közbelépésének köszönheti, aki még egy kicsit módosított is rajta – írja az IFL Science.

Scientists Spot 'Eerie' Face On Jupiter
Fotó: NASA / JPL-Caltech / SwRI / MSSS / SWNS / Vladimir Tarasov

A NASA felvételei a Naprendszer legnagyobb bolygójáról mindenki számára elérhetők ugyanis.

Az űrkutatási hivatal blogbejegyzésben fűzött magyarázatot a fotóhoz, eszerint a felvétel a Jupiter azon vonalánál készült, amely az éjszakát és a nappalt választja el egymástól a bolygón. A Jupiterről készült felvételek első ránézésre a sima márványlapokat idézik, ám közelebbről megvizsgálva már észlelhető, hogy óriási felhők kavalkádját látjuk. A különböző magasságban lévő felhőket a nap fénye sem egyenletesen éri, így az örvénylő égi tünemények számos alakzatot rajzolhatnak ki, mint amilyen például a most lencsevégre kapott lidércfej is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.