BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Luxushotelek körképe – Ezek a legjobban várt szállodanyitások idén

Számos lenyűgöző luxushotel nyitása várható idén, az elsők között debütálhat a dubaji Lana hotel, ahol a világbajnok cukrász Angelo Musa készítményei fogadják majd a látogatót. Másik izgalmas átadás Torontóhoz kötődik, ahol a Nobu Hotel startol magától értetődően a vendéglőjével együtt. Az idei év legjobban várt szállodái közül tízet sorakoztatott fel egy nemzetközi utazási portál, amelynek a kínálatából szemezgetett a Világgazdaság.

Nyüzsgő metropoliszokban található az idén nyitni készülő, tíz legjobban várt szállodák többsége, a még befejezés előtt álló ingatlanok közös pontja, hogy a wellnessre összpontosítanak – írta az Elite Traveler. Szerintük az utazók azt várják az ötcsillagos szállodáktól, hogy ne csak medencével és gyógyfürdővel rendelkezzenek, hanem vezető wellnessmárkákat, innovatív kezelési programokat és korszerű fitneszlétesítményeket sorakoztassanak fel.

3d,Rendering,Modern,Luxury,Classic,Bedroom,With,Marble,Decor
A kifinomult művészeti megoldások kötelező tartozékai a luxushoteleknek.
Fotó: Shutterstock (illusztráció)

1. Az első Hotel Melbourne átadása Ausztráliában idén télen várható. A tervek szerint 277 vendégszoba és 114 rezidencia várja a vendégeket a Yarra folyó egyik kiemelkedő pontján. A megnyitót a biofil tervezési elvek vezérlik, azaz helyi újrahasznosított anyagokat is tartalmaz majd a projekt, nem beszélve a kifinomult művészeti megoldásokról. 

2. Az év első izgalmas szállodája a Lana hotel lesz Dubajban, amely várhatóan februárban nyitja meg kapuit. A hírek szerint a luxushotel 225 szobának és lakosztálynak, valamint rezidenciáknak ad otthont; mindegyiket a Gilles & Boissier belsőépítészeti ügynökség alakítja ki. Az ételek és italok nagy hangsúlyt kapnak a szállodában, nyolc étterem és bár várja a vendégeket többek között a világbajnok cukrásszal, Angelo Musával.

3. Londonban 2024-ben az előrejelzések szerint számos nagynevű nyitás várható, az egyik az Emory hotelé, amely 60 tágas, fényes lakosztállyal a tavasszal debütál. Az új egység a Maybourne Hotel Group legújabb tagja lesz – amely magában foglalja a Claridge’st, a The Berkeley-t és a The Connaughtot is –, és a város egyik legexkluzívabb szállodája helyen biztos befutó. Kifejezetten modern, üveges építészet jellemzi a hotelt, amely nagyszerű kilátást nyújt a városra. 

4. Az amszterdami Rosewood szálloda a holland Igazságügyi Palotában kap helyet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a város egyik legszebb vízi útjára, és közel van a leghíresebb látnivalókhoz. Összesen 134 vendégszoba és lakosztály lesz, mindegyiket jellegzetes elegáns stílusában tervezték. A szálloda reményei szerint a helyiek és a turisták központjává válik három étteremével és bárjával, korszerű fitneszközpontjával és nyugtató gyógyfürdőjével. 

3d,Render,Of,Luxury,Hotel,Lobby,Reception
Az újonnan nyíló szállodák ötvözik a visszafogott luxust és az elegáns stílust.
Fotó: Shutterstock (illusztráció)

5. A Beaumier csoport beruházása, a Grand Hotel Belvedere a nyáron nyit a svájci Wengen faluban. A szállodában 90 vendégszoba és lakosztály lesz, a svájci Complete Works építésziroda alakítja ki őket klasszikus alpesi stílusban. A wellnessközpont hangsúlyos része a beruházásnak négy kezelőszobával, két szaunával, törökfürdővel, valamint beltéri és kültéri medencékkel. A tevékenységek évszaktól függenek: a tél a síelésről, a nyár a túrázásról szól.

6. A világ különböző pontjain megvalósított szállodanyitások után a Nobu Hotel and Residences Torontóban, Kanadában is megjelenik, és magával viszi a csoport jellegzetes ötvözetét: a visszafogott luxust és az elegáns stílust. Az ingatlan 660 lakóegységből, 36 lakosztályból áll majd, a két torony közül a nyugati tetején kap helyet. Privát társalgóval, wellnessrészleggel, valamint Nobu étteremmel várják a vendégeket. 

Az Elite Traveler a következő hoteleket válogatta be továbbá az összeállításába:

  • Singita Milele, Tanzánia, 2024 tavasz
  • Mandarin Oriental Mayfair, London 2024 eleje
  • A Twenty Two New York szintén 2024-ben
  • Soneva Secret, Maldív-szigetek, 2024 eleje
     

Luxusszálloda-rangsor: magyar hotel a világ tetején

A világ legjobb szállodái közé sorolták a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace-t is, amely felkerült a Condé Nast Traveller nemzetközi utazási magazin 2024-es Aranylistájára. A három évtizede készülő válogatás minden alkalommal éves kutatómunka alapján áll össze. A magyar luxushotel második alkalommal lett tagja a nemzetközi elitnek, miközben több rangos listán már évek óta rendszeresen szerepel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.