BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Döbbenetes mennyiségű antilop indult meg az éves, nagy Nílus menti vándorlásukban

Lélegzetelállító felvételek a világ legnagyobb emlősvonulásáról – videó

Döbbenetes mennyiségű antilop vett részt az éves, nagy Nílus menti vándorláson. Számuk elérte a hatmilliót, amivel új rekordot állítottak fel a Földön.

A dél-szudáni vadon élő állatok első légi felmérése alapján 6 millió antilop vett rész az éves, nagy Nílus menti vándorlásban, ami ezzel a legnagyobb szárazföldi emlősvándorlásnak számít a Földön.

Döbbenetes mennyiségű antilop indult meg az éves, nagy Nílus menti vándorlásukban
Döbbenetes mennyiségű antilop indult meg a Nílus mentén / Fotó: Andrey Gudkov / Biosphoto / Biosphoto via AFP

A látványos vonulást megörökítő 60 ezer légifotót 2023-ban, két hét alatt rögzítették két nemzeti park és a környező területek felett, mintegy 120 ezer négyzetkilométert lefedve. A légifelvételeken szerepel 

  • fehérfülű kob antilop, 
  • mongalla gazella, 
  • tiang antilop 
  • és Bohor nádibak.

Közülük több száz nyomkövetőt viselt. A felmérést Salva Kiir dél-szudáni elnök kezdeményezte azzal a céllal, hogy megértsék az ökoszisztéma működését, s ennek birtokában az afrikai nemzeti parkoknak megfelelő stratégiákat dolgozhassanak ki az emberek és a vadon élő állatok fenntartható együttélésére.

Kiir felszólította a hatóságokat, tegyenek lépéseket a vadőrök kiképzésére és felszerelésére, az orvvadászat és az állati termékek illegális kereskedelmének visszaszorítására – írja a Daily News Egypt.

Egy új kutatás bizonyította: a szarvasmarha segít a klímaváltozás elleni harcban

Egy új kutatás szerint a legeltetés ökoszisztéma szinten segít csökkenteni a metánkibocsátást. Az állattartás nemhogy káros lenne a klímára, hanem jó hatással van tehát.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.