BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megnyílt Budapest egyetlen ingyenes, Duna-parti strandja

Péntektől látogatható a Római-parti Plázs, amely augusztus 20-ig várja a strandolni vágyókat.

Június 28-tól ismét látogatható a Római-parti Plázs. Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti strandja augusztus 20-ig várja a hűsölni vágyókat. 

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva lehet nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. 

Fotó: Római szabadstrand 

A területen lesz vízimentő szolgálat, illetve a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is segíti. A zömében III. kerületi középiskolák önkénteseiből kikerülő elsősegély-csapat tagjai speciális felkészítést kapnak a Plázson elvégzendő feladatokra – olvasható az Óbuda.hu-n.

Az önkormányzat közölte, hogy a kerületi konzultáció eredményei alapján az Óbuda-békásmegyeriek 95 százalékos támogatását élvezi a Plázs működtetése. A megnyitást ezúttal is a partszakasz felmérése, hatósági- és vízminőségi vizsgálatok, szakhatósági engedélyeztetés, föveny-előkészítés, továbbá a meder átvizsgálása és tisztítása előzte meg.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy végleg bezár a Kopaszi-gát mellett működő SHO Beach. A Lágymányosi-öböl viszont nem marad strand nélkül, még idén megnyit a Flava Beach. Június 21-től étteremmel, bárral és kivetítőkkel várja a vendégeket a Flava Beach

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.