BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Sony megvásárolta a Queen összes dalát

Rekordáron kelt el a Queen katalógusa. A világhírű bandához tartozó jogokat a Sony vásárolta meg egymilliárd fontért.

A zeneipar eddigi legnagyobb felvásárlását hajtotta végre a Sony, amikor egymilliárd fontot fizetett a Queen teljes katalógusáért. Ez átszámítva majdnem 470 milliárd forint. A Queen katalógusa tartalmazza a zenekar összes dalát, logókat, klipeket, merchandise-termékeket és minden egyéb szellemi tulajdont.

Sotheby's auction in New York
Queen
Sony
Freddie Mercury
A Queen katalógusát rekordáron szerezte meg a Sony / Fotó: Anadolu via AFP

A Variety információi szerint a katalógusból egyedül a koncertfelvételek maradtak ki.

Ez a felvásárlás minden idők legnagyobb zeneipari üzlete. Korábban Bruce Springsteen életművéért fizetett 500 millió dollárt a Sony, illetve az eddigi rekordot Michael Jackson tartotta, katalógusának az 50 százalékát körülbelül 600 millió dollárért adták el.

A Variety úgy tudja, hogy egy meg nem nevezett másik cég 900 millió dollárt tett volna le a Queen-jogokért.

A Queen minden idők egyik legnépszerűbb zenekara, a Spotify-on havi szinten 52 millió lejátszást generálnak a dalai. A banda népszerűségét a 2018-as Bohém Rapszódia című film hajtotta fel ismét, amelyen keresztül a fiatalabb generációk is megismerkedhettek Freddie Mercuryval és társaival. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.