BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy sámánnal házasodik szombaton a norvég király legidősebb lánya

Márta Lujza és kedvese, Durek Verrett kapcsolatát sokan kritizálták, de a királyi család örömmel várja az esküvőt. A hercegnő és a sámán szerelméről a Netflix dokumentumfilmet is készít.

Márta Lujza norvég hercegnő szombaton kel egybe saját magát sámánnak tartó amerikai vőlegényével, Durek Verrettel. A norvég királyi család a pár kapcsolatát övező fenntartások ellenére közleményben azt írta, hogy örömmel várják az eseményt.

sámán, hercegnő
Márta Lujza és sámán kedvese, Durek Verrett / Fotó: AFP

A norvég király is részt vesz az esküvőn

Az esküvőt az egyik legszebb norvégiai fjord, a Geiranger-fjord azonos nevű festői falucskájában tartják, azon jelen lesz V. Harald király és felesége, Szonja királynő, Haakon trónörökös és neje, Mette-Marit is.

A trónöröklési sorban negyedik, 52 éves Márta Lujza a norvég király legidősebb gyereke, és a 49 éves Durek Verretthez fűződő kapcsolatát Norvégiában sokan bírálták. A magát alternatív gyógyítónak és sámánnak tartó férfit ugyanis sokan sarlatánnak vagy akár egyenesen csalónak és összeesküvés-hívőnek tartják. Verrett ellentmondásos nézetei között szerepel például, hogy a gyerekkori daganatos megbetegedéseket a boldogtalanság okozza.

A pár kapcsolatát övező kritikák hatására Márta Lujza két éve a rangjával járó hivatalos kötelezettségeiről is lemondott, arra hivatkozva, hogy több időt szeretne a magánéletére fordítani. Azonban a király óhajának eleget téve a hercegnői címet megtartotta, így az esküvő után férje is a királyi család tagjává válik.

Egyébként 

a hercegnő maga is régóta különcnek számít a skandináv királyságban, hiszen olyanokat állít, hogy látnoki képességei vannak, és tud kommunikálni az angyalokkal.

Az esküvőn nem lesz jelen Marius Borg Höiby, Haakon koronaherceg feleségének 27 éves fia, aki még Mette-Marit egy korábbi házasságából született, mert néhány hete a rendőrség családon belüli erőszak gyanújával vizsgálatot indított ellene.

Az esküvőn a szomszédos Svédország trónörökös párja, Viktória koronahercegnő és férje, Dániel herceg azonban részt vesz, ahogy a koronahercegnő fivére, Károly Fülöp királyi herceg és felesége, Zsófia hercegnő is.

Az esküvő tudósítására exkluzív jogokat szerzett a Hello! című brit bulvárlap, noha a királyi pár ellenzi, hogy exkluzív fotók jelenjenek meg róluk. A Netflix dokumentumfilmet forgat Márta Lujza és szerelme történetéről, sőt a streamingszolgáltató az esküvő televíziós közvetítésének kizárólagos jogát is megszerezte.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.