BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Basel.,Rhine,River,Green,Waterfront,In,Town,Of,Basel,,Northwestern

Kiderült, hol lesz jövőre az Eurovíziós Dalfesztivál

Svájc dönthetett a rendezvény helyszínéről, miután tavaly az alpesi országot képviselő Nemo győzött. Az Eurovíziós Dalfesztiválnak így Bázel adhat otthont.

A következő évi Eurovíziós Dalfesztivált Bázel városában tartják – közölte az SRG svájci közmédia pénteken, hozzátéve, hogy az utolsó körben Genffel szemben győzedelmeskedett a város.

Basel.,Rhine,River,Green,Waterfront,In,Town,Of,Basel,,Northwestern, euróvíziós dalfesztivál
Bázel nyerte a svájci háziversenyt / Fotó: Shutterstock

A rendezvényt május 17-én tartják és a döntőre a bázeli St Jakobshalle-ban tartják, ami 12 ezer rajongót tud befogadni. A kormány közölte, hogy beadják kezdeményezésüket a város parlamentjének a 34,9 millió svájci frankos költségek fedezésére.

Drága, de megéri az Eurovíziós Dalfesztivál megrendezése

A Reuters felidézi, hogy a magas költségek ellenére is megérheti a rendezvény, hiszen az eurovíziós dalfesztivált 2023-ban rendező Liverpool gazdaságát 55 millió fonttal dobta meg az esemény az éttermek, bárok, szállások vagy épp a közlekedés megnövekedett forgalmán keresztül. 

A városban összesen 473 ezren vettek részt a fesztiválhoz kapcsolódó eseményeken.

Az euróvíziót azért Svájc trendezi, mert a tavalyi győztes a svájci Nemo volt a svédországi Malmöben. A győztes várost a szállodai kapacitásokat, közlekedési kapcsolatokat és a biztonsági helyzetet is figyelembe véve választották ki. Genf mellett korábban Zürich és Bernnel közösen Nemo városa Biel is pályázott a rendezvényre.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.