BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
08.08.2024,,?stanbul,,Turkey.,Instagram,Icon,Mobile,App,On,A,Screen

A Meta üdvözli, hogy Törökország feloldotta az Instagram blokkolását

A tiltásra azt követően került sor, hogy egy magas rangú török tisztviselő azzal vádolta a platformot, hogy blokkolja a Hamász palesztin militáns csoport vezetője, Iszmáíl Hanije meggyilkolása miatt részvétét kifejező bejegyzéseket.

A Meta üdvözli, hogy Törökország helyreállította a hozzáférést az Instagramhoz. Mint ismert, Anakara kilencnapos blokkolás után szombaton feloldotta az Instagramot sújtó tilalmat, miután a közel-keleti ország szerint az amerikai vállalat beleegyezett, hogy együttműködik a hatóságokkal a kormány aggályainak kezelésében.

08.08.2024,,?stanbul,,Turkey.,Instagram,Icon,Mobile,App,On,A,Screen
Fotó: Shutterstock

A tiltásra azt követően került sor, hogy egy magas rangú török tisztviselő azzal vádolta a platformot, hogy blokkolja a Hamász palesztin militáns csoport vezetője, Iszmáíl Hanije meggyilkolása miatt részvétét kifejező bejegyzéseket. Ugyanakkor Ankara lépése tiltakozást váltott ki a török felhasználók és a kisvállalkozások körében, akik a platformon keresztül érik el az ügyfeleiket. 

A Meta mai közleményében annyit ismert el, hogy tárgyal a török hatóságokkal az irányelveiket sértő tartalmakról és fiókokról. A Reuters szerint Törökország rendelkezik a világon az ötödik legtöbb az Instagram-felhasználóval India, az Egyesült Államok, Brazília és Indonézia után: több mint 57 millióan használják a platformot az országban.

A Metának mostanában más kormányokkal is meggyűlt a baja: Nicolás Maduro venezuelai elnök múlt héten arra kérte támogatóit, hogy távolítsák el telefonjaikról a Meta tulajdonában lévő üzenetküldő alkalmazást, a WhatsAppot. Maduro arról is beszélt, hogy a TikTokot és az Instagramot a gyűlölet népszerűsítésére használják, ezért a jövőben szigorúbban szabályozzák a két platformot.

Ráadásul még hatályba sem lépett, máris szigoríthatják a közösségi média szabályozásáról szóló brit törvényt a muszlimok elleni zavargások miatt. A nyáron hatalomra került munkáspárti kormány mérlegeli, hogy a közösségi oldalakat meg lehessen büntetni a legális, ámde káros tartalmakért, például a félretájékoztatásért.

Zuckerberg odapörkölt egyet az MI-szkeptikusoknak

A Facebook anyacége szédületes tempóban növelte bevételt és nyereségét, köszönhetően immár a mesterséges intelligencia munkába állításával célzottabbá vált hirdetéseknek. Mark Zuckerberg alapító-vezérigazgató még több pénzt öl a technológiába. Pedig korábban a Facebook alapító-vezérigazgatójának még magyarázkodnia kellett, hogy az MI-alkalmazásokkal kapcsolatos kiadások miért nem hoznak hasznot.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.