BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Daily Life In Key West

Egy Tesla mentette meg egy gyalogos életét, cserébe belerohant a szembejövő autóba – videó

Romániában a Tesla nekiütközött a szembejövő autónak, de megmentette egy gyalogos életét. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Egy Tesla mentette meg egy gyalogos életét Romániában. Az esetet kamera rögzítette, amin az látható, hogy az autó hirtelen elkanyarodik, hogy elkerülje azt a férfit, aki kiesik az úttestre – számolt be az Autoevolution.

Az önjáró jármű a manőverrel kikerülte a gyalogost, azonban nekiütközött a szembejövő autónak.

Az egyelőre nem világos, hogy a sofőrnek volt-e szupergyors reakciója, vagy a Full Self-Driving (FSD) funkció mentette meg az elesett férfi életét. 

Daily Life In Key West
A Tesla nekiütközött a szembejövő autónak, de megmentette egy gyalogos életét / Fotó: NurPhoto / AFP (illusztráció)

A fehér Tesla Model S az utolsó pillanatban kerülte ki a férfit, aki alig pár centire volt az autótól.

Brassó központjában 30 kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben, de nem világos, hogy a balesetben érintett autók mennyivel haladtak. A helyi rendőrség vizsgálatot indított az eset pontos okainak kiderítésére.
A megmenekült férfi turistaként érkezett Brassóba egy csoporttal. Az esetet a Tesla mögött haladó autó műszerfali kamerája rögzítette.

Az elesett turista és a Tesla sofőrje, egy 39 éves nő is sértetlenül távozott. A szemtanúk segítséget nyújtottak az Audi sofőrjének, akinek a feje és a karja sérült meg a frontális ütközéstől.

A cikk szerint az autó sofőrjét kórházba kellett szállítani, a megmenekült gyalogos pánikrohamot kapott, amikor érzékelte, hogy mi történt körülötte.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.