BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Meta lecsapott a Fülöp-szigetekre a választások előtt

A Meta a tegnapi napon felfüggesztett 400 Facebook fiókot és csoportot. Az országban a május 9-én sorra kerülő általános választásokhoz közeledve egyre nőttek az online gyűlöletbeszéddel kapcsolatos aggodalmak.

A Facebook anyavállalata elhatározta, hogy visszaszorítja a gyűlöletbeszédet és a félretájékoztatást a Fülöp-szegeteken, ahol az indulatok kezdenek elszabadulni a május eleji választásokhoz közeledve - írta meg a Reuters. Az országban a koronavírus-járvány miatt a hagyományos kampányt nem lehet a megszokott módon levezényelni, így a politikusok a közösségi médián keresztül igyekeznek megszólítani a választókat. 

Fotó: JAM STA ROSA / AFP

Az előző hónapban a legesélyesebb elnökjelölt felvetette annak a lehetőségét, hogy felelősségre fogják vonni a közösségi média cégeket a fake news jelenség terjedése miatt - erről itt számolt be részletesebben a Reuters.

A Meta tegnap jelezte a fülöp-szigeteki hirdetőinek, hogy álljanak le a hirdetések engedélyezési folyamataival és a választásokkal, politikával és bizonyos társadalmi kérdésekkel kapcsolatos hirdetéseknél tüntessék fel, ha fizetett tartalomról van szó.

A Meta korábban átmeneti jelleggel engedélyezte oldalán az erőszakra buzdítást, hogy ezzel álljon ki Oroszországgal szemben az ukrajnai háború miatt. A Reuters azt írja, hogy a cég most megváltoztatta az álláspontját és ismét szigorúan fellép a gyűlöletbeszéd és a téves információk terjesztése ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.