BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esős hétvégére ébredt az ország nagy része

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé, több hullámban várható eső, zápor, délen és keleten zivatar is. Délutántól ÉNy felől szakadozik a felhőzet. Az ÉNy-i szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 10-17 fok között alakul a hőmérséklet délelőtt, ez lesz a maximum, majd délután gyors lehűlés várható. Erős hidegfronti hatás érvényesül. Rosszak lesznek a közlekedés feltétekei: vizes útszakaszokra, viharos oldalszélre készülhetünk.

Vasárnap északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délután gomolyfelhők képződnek, és a keleti tájakon szórványosan alakul ki zápor, jégdara zápor. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, de inkább csak az északkeleti területeken fordul elő zápor. Élénk lesz az északnyugati szél. Reggelre 0 fok köré süllyed a hőmérséklet, délután 12-14 fok valószínű.

Kedden és szerdán szikrázóan napos, kellemes tavaszi időre van kilátás. Nem lesz csapadék. A délkeleti szél néha megélénkül. Melegszik a levegő: 14-20 fok várható délutánonként.

Csütörtökön fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, ám ebből csapadék nem alakul ki. 20 fok körüli értékeket mérhetünk délután. Élénk marad a délkeleti légmozgás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.