BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Választások 2024: újabb áldozat, beadta lemondását a pártelnök

Ahogy arra számítani lehetett, lemondott Huszár Viktor, a Gattyán György milliárdos vállalkozóhoz kötődő Megoldás Mozgalom elnöke. A Memo most leköszönő vezetője szerint elfogadhatatlan, hogy a 2022-es választásokhoz képest visszaeső eredményt értek el, 1,1-ről 0,4 százalékra csökkent a támogatottságuk. Mindent megtesz ugyanakkor azért, hogy változás legyen Magyarországon.

„Ezúton szeretném bejelenteni, hogy lemondtam a Memo elnöki posztjáról. Mindig is fontosnak tartottam, hogy a politikusok vállalják a felelősséget az eredményeikért. EP-listavezetőként sajnos a 2022-es választásokhoz képest visszaeső eredményt értünk el, 1,1 százalékról 0,4 százalékra csökkent a támogatottságunk, ami számomra elfogadhatatlan” – mondta videóüzenetében Huszár Viktor, a Gattyán György milliárdos vállalkozóhoz kötődő Megoldás Mozgalom elnöke. 

Választások 2024
Választások 2024: Huszár Viktor lemondott a Memo elnöki posztjáról / Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Választások 2024: Huszár Viktor önazonos és hiteles akar maradni

Hangsúlyozta: azért ajánlotta fel a lemondását, hogy önazonos és hiteles maradjon. „Most mint Memo-elnök, talán az egyik utolsó hozzászólásomat látjátok, de mint Memo-alapító, én mindörökre memós maradok. Mindent megteszek azért, hogy Magyarországon változás legyen” – fogalmazott Huszár. Szerinte jó érzés tudni, hogy 80-90 ezer ember választotta a Memót.

Korábban a Világgazdaság írta meg elsőként, hogy a Memo önállóan mérette meg magát az európai parlamenti (EP) választáson. Gattyán pártjának egyéni önkormányzati képviselőjelöltjei és polgármesterjelöltjei is voltak, de főpolgármester-jelöltet nem indított el az önkormányzati voksoláson. Huszár Viktor később úgy nyilatkozott, hogy a Memo „történelmi győzelmet szerzett három településen” az önkormányzati választásokon, az európai parlamenti választáson azonban „a szakmaiság helyett az érzelmek döntöttek”, amit csalódásként értékelnek. 

Lapunk úgy tudja, Huszár már egy éve egyáltalán nem tudott foglalkozni az általa is kifejlesztett teqball-lal, holott a játékfejlesztőknek egyértelműen az a céljuk, hogy minél előbb az olimpiai játékokon is bemutatkozhasson ez a sportág. A Memo most lemondott elnöke a jövőben csak erre akar koncentrálni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.