BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A sportban tűntek ki fiatalkorukban a sikeres menedzserek

A ma sikeres vállalatvezetők a diákkorukban korántsem a jó tanulmányi eredményeikkel, hanem inkább sportban – ezen belül is inkább a csapatjátékokban – jeleskedtek.

Az eredmény abból a vizsgálatból adódik, amelyet a DLC Research and Mind Lab kutatóintézet végzett el, az Ile of Man sziget kormányzatának megbízásából.

A kis csatorna sziget azért rendelte meg a tanulmányt, mert minden áron – és tömegesen – szeretne sikerese vállalkozókat oda csábítani. A kutatók az 500 legnagyobb vállalat közül 100-nál folytattak felmérést, aminek alapján kiderült, hogy az első számú vezetőknek csak a negyede ért el fiatalon számottevő tudományos előmenetelt, közel felük viszont kifejezetten jó volt valamilyen sportban, amin felül egy további jelentős hányad válaszolta azt, hogy a sporttevékenység kifejezetten segítette a pályája építése során.

A legnagyobb arányban valamilyen csapatjátékban – labdarúgás vagy rögbi – jeleskedtek, viszonylag kevesen voltak azok, akik diákkorukban egyéni sporteredménnyel tűntek ki, például az úszásban, vagy olyan küzdősportban, mint a birkózás vagy az ökölvívás. A közölt válaszok egy részét ismertetve a Financial Times idézi egy sikeres ingatlanfejlesztő cég vezetőjét, aki szerint a saját munkája inkább művészet, semmint tudomány.

A BAE korábbi vezetője szerint - az elvont-elméletieskedéssel szemben - a gyakorlat és a praktikus cselekvés a a döntő. Mások szerint a sikerhez arra van szükség, hogy egy elképzelést valaki - egy csoport számára - le tudjon fordítani akciók sorozatává. A londoni lap emlékeztet a Waterloo csatát megnyerő Wellington herceg kijelentését, amely szerint a nagy győzelmek titkát az Eton College sportpályáin és udvarában kell keresni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.