BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rabszolgasorból a Fehér Házba? Út, kegyetlen buktatókkal

Az amerikai elnökválasztási kampányban nehéz egyedül nyerni – a jelöltek párja, élettársa, felesége is aktív szerepet vállal a több hónapos hercehurca során. Obamané szerepét éppen most gondolják újra.

Az újonnan kialakítandó imázs jegyében egyben le kell küzdenie az őt ért rasszista vádakat is: míg férjéről gyakran elhangzik, hogy „nem egy fekete elnökjelölt, hanem egy elnökjelölt, aki éppen fekete”, addig Michelle pozícióját – akinek felmenői Barackkal ellentétben valóban rabszolgák voltak – összemossa a média.

A mostani szerepváltásban Michelle-t nem vonják vissza, sokkal inkább előtérbe helyezik – írja a The New York Times. Szeretnék, hogy férje beszédei előtt mondjon felvezetőt, ahol kiemeli a jó apát és férjet – hogy mindenkivel tudathassa, itt egy teljesen normális srácról van szó.

Az elkövetkező hetekben a Harvardon végzett Michelle Obama katonák feleségeihez látogat. Az Obama-kampánystáb egyben kibővült Stephanie Cutterrel, aki Michelle személyes kampánykoordinátora lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.