BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Vérlázító", amit tettek - Torgyán feljelenti az Országgyűlés java részét

Hivatali visszaélés bűntette miatt feljelentette a Legfőbb Ügyészségen az országgyűlési képviselők java részét Torgyán József ügyvéd, egykori kisgazda pártelnök és agrárminiszter - írja a Népszava.

A lap úgy tudja, Torgyán sérelmezi, hogy több mint száz állami ingatlant vehetnek meg a parlamenti pártok az egy-egy milliárd forintnyi kedvezményes kölcsönből, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank nyújt nekik; a hitelek fedezete pedig maga az ingatlan.

Torgyán szerint a képviselők pártjukat jogtalan előnyhöz juttatták, amikor állami garancia mellett azok jogtalan vagyonosodását biztosították. Mint a Népszava írta, a volt pártelnök-miniszter "vérlázítónak" nevezi, hogy "miközben hazánk népe pénztelenségtől szenved", a parlamenti pártok önmaguk számára milliárdos hitelt szavaznak meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.