BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az AC Milanhoz igazol Ronaldinho

Elvi megállapodásra jutott az FC Barcelona és az AC Milan, aminek értelmében az olasz focicsapathoz igazolhat Ronaldinho.

Az AC Milan internetes oldalán kedd este megjelent közlemény szerint a brazil labdarúgó már szerdán Milánóba utazik orvosi vizsgálatra, majd aláírja a szerződést, amely három évre - 2011. június 30-ig - az olasz csapathoz köti. A spanyolok két ajánlatot is kaptak. Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester City 32 millió eurót kínált a  világklasszis brazil futballistáért. Az olaszok első ajánlata  mindössze 15 millió euró volt, de maga Ronaldinho az olasz csapatot  favorizálta. A hosszas tárgyalások eredményeként a Milan végül 25  millió eurót fizet: 21 millió fix, 4 millió pedig eredményfüggő.

Ronaldinho eladása azután került szóba Barcelonában, hogy a 28 éves aranylabdás elég gyenge idényt hagyott maga mögött: a májusban zárult spanyol szezonban mindössze 13 bajnoki meccsen volt kezdő, sérülés, illetve fizikális problémák miatt nagyon sok összecsapáson nem jutott szóhoz. Legutóbb március 9-én játszott tétmérkőzést, a brazil válogatottban pedig tavaly november óta nem szerepelt.

A brazil labdarúgó, aki két ragyogó szezont (2004-2005, 2005-2006) tudhatott magának a Barcelonánál, összesen öt szezonban kétszázszor lépett pályára, és 91 gólt szerzett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.