BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pokolgép robbant a Függetlenség Napi koncerten - 37 sebesült Minszkben

Robbanás történt péntek hajnalban Minszkben egy szabadtéri ünnepi koncerten, amelyen részt vett Aljakszandr Lukasenko fehérorosz elnök, a detonációban megsebesült 37 ember.

A robbanás a főváros központjában rendezett Függetlenség Napi koncerten történt. Uladzimir Naumau belügyminiszter szerint robbanószerkezet lépett működésbe. Feltételezések szerint házi készítésű pokolgép robbant fel, a helyszínen csavarok és anyacsavarok hevernek szanaszét. A sebesültek jobbára repeszek okozta lábsérüléseket szenvedtek, őket minszki kórházakba szállították - írja a stop.hu az MTI alapján.

Anatolij Kulesov minszki rendőrkapitány közölte: legvalószínűbb, hogy huliganizmus áll a bűncselekmény hátterében. Szemtanúk szerint a robbanás miatt nem szakadt meg a koncert, rendőrök lezárták a helyszínt, majd érkeztek egymás után a mentőkocsik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.