BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Semjén Zsolt nem ismeri sem a törvényt, sem az Ab határozatát - véli Arató

Nehéz komolyan venni a KDNP nyilatkozatát - reagált az oktatási tárca államtitkára Semjén Zsolt, a kereszténydemokrata párt elnökének szavaira - idézi a távirati irodát a Híradó.

Arató Gergely azt mondta: A KDNP diszkréten elhallgatja, hogy három beadványa közül kettőt elutasított az Alkotmánybíróság; bizony az ellenzéki pártnak is lenne oka az önvizsgálatra.

Az államtitkár szerint Semjén Zsolt nem ismeri sem a törvényt, sem az Ab határozatát. Utóbbiból teljesen egyértelműen következik, hogy az eddigi gyakorlat a helyes, amely mind a normatív, mind az egyéb támogatásokat egyenlő feltételekkel biztosítja az önkormányzati és az egyházi intézményeknek.


A KDNP észrevételét kevésbé a szakmai megközelítés motiválta, sokkal inkább az a lelkiismeret-furdalás, hogy Semjén Zsolt egyházügyi államtitkárként nem terjesztette be azokat a jogszabályokat, amelyek szükségesek lettek volna a vatikáni szerződés pontos értelmezéséhez, a viták elkerüléséhez - vélte.

Fontos, hogy az Ab-határozata megerősíti: az állami és egyházi intézményeknek egyenlő finanszírozás jár, s az egyházi intézményeknek olyan mértékig jár a többletjuttatás, amilyen mértékig állami feladatot látnak el - ismertette az államtitkár. "

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.