BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bayer Zsolt meglincselésére szólít fel a szélsőbaloldali (szélsőjobboldali) blog

Futó Barnabás ügyvéd szerint a rendőrségnek hivatalból kellene eljárást indítania a Nacikhaza.blogspot.com oldal ellen, mivel az Bayer Zsolt publicista meglincselésére szólít fel. Az MSZP elítélte a weblapot.

"A rendőrségnek hivatalból eljárást kell indítania a Nacikhaza.blogspot.com portál üzemeltetői ellen, miután Bayer Zsoltnak, a Magyar Hírlap publicistájának a meglincselésére szólít fel" – mondta a lapnak Futó Barnabás ügyvéd. Az MSZP elítélte a megjelenteket, de a kormány továbbra is hallgat. A rendőrség mára ígér választ. 
 
"Felbujtás, felhívás emberölésre, testi sértésre – ennek hatására nem lehet kizárni, hogy valaki bűncselekményt követ el Bayer Zsolt ellen. Ezért a rendőrségnek vagy az ügyészségnek hivatalból, feljelentés nélkül kellene eljárást indítania a portált üzemeltetők ellen" – így jellemezte lapunknak a Nacikhaza.blogspot.com nevű internetes oldalon megjelentek után kialakult helyzetet Futó Barnabás ügyvéd. Mint elmondta, az oldal mondatai miatt azért is kellene hivatalból eljárnia a hatóságoknak, mert kiderül: a lincselés előkészületeire hívnak fel, ami már magában is bűncselekmény.

A Nacikhaza.blogspot.com oldalon egy hozzászóló azt írta: "Romák! Lincseljétek meg Bayer Zsolt főnácit!" Az MSZP közleményben ítélte el a szélsőbaloldali honlap írását.

A Népszabadság keddi számában szélsőjobbos Bayer-trükknek nevezte a "nácikhaza" blogot. A lap szerint "gyakran nem könnyű eldönteni, mi számít provokációnak, de a "nácikhaza" honlapról tényleg messziről süt, hogy szélsőjobbos produktum: az állítólagos antifasizmus helyett folyamatosan a cigányok ellen uszít."

A blogon valóban több olyan bejegyzést lehet találni, amely romák által elkövetett (vagy nekik tulajdonított) bűneseteket taglal, meglehetősen hosszasan, majd provokatív, a romákat negatív színben feltüntető kommentárokkal látják el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.