BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Még nem késő megelőzni a vérfürdőt" - A grúziai harcok miatt aggódik Moszkva

A grúz erők betörtek péntek reggel a dél-oszét szakadár fővárosba, Chinvaliba azt követően, hogy egész éjszaka a szeparatista erőket támadták.

Az Interfax tudósítója a helyszínről jelentette, hogy a grúz csapatok betörtek a városba. A hadsereg előzőleg bekerítette Chinvalit, miután a grúz kormány amellett döntött, hogy helyreállítja az alkotmányos rendet Dél-Oszétiában.

Sota Utiasvili, a grúz védelmi minisztérium szóvivője ugyanakkor tévesnek nevezte a hírt. Szerinte a grúz erők még nem tértek be a városba. Elmondta, hogy heves harcokba bocsátkoztak két, teherautókból álló gépkocsioszloppal, amely Oroszország felől Dél-Oszétiába érkezett és igyekszik elérni Chinvalit. Hozzátette: "Időt akarunk adni a polgári személyeknek, hogy elhagyják a várost".

A helyszínről érkező beszámolók szerint heves harcok zajlanak a térségben, a grúzok nagy erővel támadnak, miután tüzérségükkel lőtték Chinvalit.

Az orosz külügyminisztérium kora reggel jelentette be, hogy Moszkva a dél-oszétiai vérfürdő feltartóztatásán fáradozik, és arra kéri a világ közösségét, hogy nyújtson neki támogatást ehhez. A tárca közleményét Borisz Malakov szóvivő a Vesztyi-24 hírtelevízióban olvasta fel. A dokumentum szerint még nem túl késő feltartóztatni a vérfürdőt, és megállítani azt a folyamatot, amely az áldozatok számának a növekedéséhez vezet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.