BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetés! Íme McCain váratlan alelnökjelölt-hölgye

Magánrepülőn érkezett Anchorage-ból ma reggel Sarah Palin alaszkai kormányzó, mondta a CNN, mely csatorna a hivatalos bejelentés előtt megerősítette: ő lesz John McCain alelnökjelöltje a novemberi választásokon. McCain társának személye meglepetést okozott; egyben megteremti annak a lehetőségét, hogy januártól hölgy legyen az Egyesült Államok második embere.

A média napközben elég hamar kizárta a két korábbi favorit jelöltségét: sem Mitt Romney massachusettsi, sem Tim Pawlenty minnesotai kormányzó nem érkezett Daytonba, Ohioba, ahol McCain - a 72. születésnapján - a bejelentésre készült.

Így került a figyelem középpontjába Palin. A 44 éves, ötgyermekes családanya és politikus kifejezetten népszerű lehet a keresztény konzervatívok körében. Igaz, egyben elég nagy támadási felületet ad a demokratáknak: nincs két éve, hogy kormányzóvá választották - a republikánusok egyik fő támadása Obama felé pedig éppen a tapasztalatlanság.

Mégis a kormányzó alaszkai népszerűsége, friss megjelenése új lendületet adhat a McCain-kampánynak; nem is beszélve arról, hogy számos hölgyszavazatot hozhat - a republikánusok nem titkolt célja megszerezni Hillary Clinton korábbi támogatóit. Korábban soha nem volt hölgy neve a republikánusok szavazólapján.

Jelenleg az Egyesült Államok harmadik embere hölgy: Nancy Pelosi demokrata házelnök saját posztján történelmet írt e tekintetben, akárcsak Palin tenné McCain novemberi megválasztása esetén.

"John McCain a szívéből döntött; olyasvalakit választott, aki partnere lehet a kormányzásban. Olyasvalakit, aki karaktert és elveket hoz a tárgyalóasztalhoz; aki osztja McCain prioritásait" - idézi a Washington Post McCain kommunikációs igazgatóját ma reggelről.

Érdekesség

1984-ben Sarah Palin második volt a Miss Alaska szépségversenyen

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.