BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milyen kocsikat vesz a szaktárca?

Közbeszerzési eljárás keretében hibrid autókat vásárol a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) - mondta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter kedden reggel a TV2 Mokka című műsorában.

 A miniszter elmondta: az autók 1.000 kilogrammal kevesebb szén-dioxidot bocsátanának ki és az üzemeltetési költségek is 18 százalékkal csökkennének a jelenlegihez képest.

Szabó Imre arról is beszélt, hogy Magyarországnak változásra van szüksége többek között az energiahatékonyság területén, ehhez nyújt majd segítséget a szén-dioxid kvóták eladásából származó többletbevétel.

A zöld tárca vezetője a célok között említette azt is, hogy 8 év alatt mintegy felével csökkenjen a PET palackok száma és a maradékon belül 50 százalékkal nőjön a visszaválthatóak aránya.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.