BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Kívánnivalót hagy maga után"– Baja Ferenc a Megegyezésről

Az MSZP Szocialista Platformjának vezetője szerint a miniszterelnök programja "az eszmék terén kívánnivalót hagy maga után." Baja hozzátette: a Megegyezés a realitások terén megfelelő.

A Népszabadság az MSZP-n belül található legjelentősebb platformok vezetőit kérdezte arról, mit gondolnak az SZDSZ-szel folytatott tárgyalásokról, illetve a miniszterelnök programjavaslatáról.

A "gyurcsányistának" tartott Progresszív Platform ügyvezető alelnöke, Nagy László elmondta: az MSZP-nek teljes mellszélességgel vállalható programja van. "Mi nem tartjuk kudarcnak a liberálisokkal való tárgyalásokat, most majd a szakpolitikai kérdésekről egyeztetnek a szakpolitikusok". Hozzátette: a rendkívüli kongresszus nem veszítette el az értelmét, mert "van mit megbeszélni". Ő úgy látja, hogy "közelebb kerültünk a költségvetés elfogadásához, de még nincs itt a vége".

Kertész Krisztián, az Ésszerűség és Felelősség Platform elnöke a Népszabadságnak azt mondta: az SZDSZ adójavaslataiban vannak elfogadható elemek, amelyek beépíthetőek a tervezetbe.

A politika kulcspontja az állam és a társadalom, illetve a gazdaság egyensúlyának megtalálása - ez Vitányi Iván, a Szociáldemokrata Platform elnökének véleménye, aki széles együttműködést sürget "az egymáshoz közel álló" szociáldemokraták és liberálisok közt.

A Mesterházy Attila-féle Harmadik Hullám Platform az a tömörülés, amely még a koalíciós válság kirobbanása előtt "a pártok közti megállapodás újragondolását" javasolta.

Baja Ferenc, a jelentős befolyású Szocialista Platform elnöke azt közölte: megnyugtató, hogy az MSZP és az SZDSZ megbeszélései nem fokozták a feszültséget. "Nem volt hiszterizáló a tárgyalássorozat, még akkor sem, ha a két párt markánsan külön úton jár is" - mondta, hozzátéve: a Megegyezés-program "az eszmék terén hagy kívánnivalót maga után, de a realitások terén megfelelő". Baja szerint hiba lenne a költségvetés megszavazását politikai szavazásként kezelni. Mint mondta, "az ellenzék politikája nem csak akkor jó, ha nem szavazza meg a költségvetést. "

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.