BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar repülőt kényszerített földre Irán

Iráni információk szerint egy ellenséges repülőt kényszerítettek leszállásra, miután az megsértette az ország légterét. A Pentagon tagadja, hogy köze lenne az incidenshez.

Az első hírek még arról szóltak, hogy az elfogott repülő amerikai.  Jelenleg úgy tűnik, magyar repülőről van szó, a hatóságok tagadják, hogy amerikaiak lettek volna a fedélzeten. A félhivatalos forrásnak tekinthető Fars információi szerint a gép egy amerikai Falcon, ugyanakkor az állami televízió szerint egy európai segélyszervezet repülőjéről van szó – tudósít a BBC.

A Pentagon tagadja, hogy köze lenne az incidenshez, mondván: egyetlen amerikai gép sem szállt le iráni területen. A Fars tájékoztatása szerint a vadászrepülő Törökország felől lépett Irán légterébe, alacsonyan repülve, hogy a radarok ne észlelhessék. A jelentések szerint iráni vadászgépek vitték földre a betolakodót, a fedélzeten tartózkodókat pedig elengedték, amikor kiderült: nem szándékosan sértették meg az ország légterét.

Az iráni Al-Alarm TV nemrég szólaltatott meg illetékest, aki kijelentette: egy magyar, segélynyújtásban használt gép tévedt el, ezt a földre vitték, majd útjára engedték. A legfrissebb hivatalos, iráni információk szerint amerikai katona nem tartózkodott a gépen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.