BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar sérültje is van az afganisztáni robbantásnak

Két ember életét vesztette, és egy magyar katona is megsérült, amikor robbanás történt ma reggel Afganisztánban, egy rendőrségi objektumban.

 Az ázsiai országban hétfőn, magyar idő szerint hét órakor történt robbanás a pol-e khomri-i rendőr-parancsnokságon. A városban működő, magyar vezetésű Tartományi Újjáépítési Csoportot egy ISAF katonai delegáció látogatta meg. A program részeként a delegációt magyar katonák kísérték el a rendőr-parancsnokságra, ahol a vendégek a helyi rendőrök képzési körülményeiről tájékozódtak. Az épület udvarán éppen az afgán rendőrök kiképzésével foglalkozó, nemzetközi civil csoport dolgozott, amikor a parancsnokság udvarán robbanás történt, amit - az eddigi vizsgálatok szerint - feltehetően egy rendőrnek álcázott öngyilkos merénylő okozott- értesült a HavariaPress.

A robbanás miatt a civil kiképző csoportban - ahol egyébként nincs magyar résztvevő - két ember életét vesztette, és egy harmadik is megsérült. A delegációt kísérő magyar katonák közül egy szenvedett könnyebb sérüléseket, őt a táborban ellátták, majd további vizsgálatra a mazar-e-sharif-i kórházba szállították. A sérült magyar katona hozzátartozóit a Honvédelmi Minisztérium már értesítette.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.