BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarka Magyar: Gyurcsány korábban szólt, nem ezt beszélték meg

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden bejelentette, hogy aláírja a Tarka Magyar erőszak és a kirekesztés ellen megfogalmazott nyilatkozatát és részt vesz a szombati demonstráción. Először az Amnesty International szólította fel a kormányfőt, hogy maradjon távol a rendezvénytől, amire a kormányszóvivő úgy reagált, hogy maguk a szervezők kérték fel a nyilatkozat aláírására. A szervezők azt mondják, kifejezett kérésük volt, hogy a politikusok tartózkodjanak a megnyilvánulásoktól - írja az Index.

Csak a nyilatkozat aláírására kértük fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, ahogy a többi parlamenti párt elnökeit is, hangsúlyozta az Indexnek Bódis Kriszta, a Tarka Magyar demonstráció szóvivője. Ennek nyilvánosságra hozatalát csak a rendezvény előtti utolsó pillanatra akartuk időzíteni, hogy az üzenetet senki ne sajátítsa ki politikai célokra, tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a nyilatkozatot elsőként Orbán Viktor, a Fidesz elnöke írta alá, ő utána következett a többi párt vezetője is, utolsóként egyébként Gyurcsány Ferenc csatlakozott. Az aláírásra felkéréskor a Tarka Magyar szervezői arra kérték a párt vezetőit, hogy a rendezvénnyel kapcsolatban tartózkodjanak a megnyilvánulásoktól és tartsák tiszteletben annak civil tisztaságát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.