BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vádalkut ajánlhatnak az Aranykéz utcai robbantónak

Vádalkut fognak ajánlani a gyilkosságokkal gyanúsított Jozef Rohácnak a magyar zsaruk.

 A szlovák férfit Seress Zoltán meggyilkolásával vádolják a nyomozók, de az Aranykéz utcai, halálos áldozatokat követelő robbantás végrehajtóinak nevéért talán új életet kezdhet a bűnöző. A STOP értesülései szerint az egy hete elnémult férfi csak akkor fog beszélni, ha biztonságot ígérnek neki.

A kiadatásra három hónapja van Csehországnak, de nem kizárt, hogy Jozef Rohác fejére vérdíjat tűzött ki a szlovák alvilág. Magánzárkában tartják őrizetben. Cseh sajtóértesülések szerint már a napokban átadják a magyar terrorelhárító szolgálat kommandósainak a férfit.

Kezdetben szó volt róla, hogy esetleg a határon adják majd át Rohácot, de még ezt a rizikót sem vállalták be a csehek. Ki kell utazni Prágába, és onnan kell Budapestre szállítani a legszigorúbb őrzési feltételekkel. A Rohac által elkövetett vagy levezényelt gyilkosságok megrendelői között lehetnek olyanok, akik jelenleg is aktív szereplői a szlovák politikai közéletnek. A Magyarországon elkövetett gyilkosságok pedig valószínűleg az itteni üzleti élet szereplőinek megrendelésére történtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.