BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az év legkínosabb, legviccesebb parlamenti felszólalásai

Vajon József Attila ma járhatna-e egyetemre? És korábban járt? Hogy kerül képbe Horger Antal? Többek között ezt is megvitatták egymás között a parlamenti képviselők az idén. A Népszabadság a legviccesebb, illetve legkínosabb beszédekből válogatott.

"Gyurcsány úr azt mondta, hogy érti a népszavazás üzenetét. Abból, amit elmondott, úgy tűnik, hogy nem érti. Azt is mondta, hogy nem értek vele egyet. Gyurcsány úr, kit érdekel, hogy ön egyetért vagy nem ért vele egyet? Egy demokráciában... (Zúgolódás a szocialisták oldalán) Ha megengedik, én Gyurcsány úrnak hívom. Esetleg bukott miniszterelnököt lehetne mondani, de az is úgy lenne pontos, hogy egy olyan bukott ember, aki önmagát miniszterelnöknek képzeli. (...)" – jelentette ki Semjén Zsolt március 10-én.

Hiller István a fenti megszólalást a demokrácia szégyenének nevezte, véleménye szerint Semjén megjegyzései gyalázatosak és kirekesztőek, ezért szégyellnie kellene magát. De a miniszterelnök és az ellenzék azt is megvitatta, valóban járt-e egyetemre József Attila és milyen szerepet töltött be életében Horger Antal.

A miniszterelnök véleménye szerint az értelmezési nehézségeket az okozza, hogy az ellenzéki képviselő leragadt a Születésnapomra című vers első versszakánál és nem olvasott tovább. Egyébként pedig nincs kifogása az ellen, hogy az ellenzék a kormány és a miniszterelnök sértegetésével foglalkozik, bár véleménye szerint ezt szellemesebben is elő lehetne adni. További okfejtések és érdekes hozzászólások a Népszabadságban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.